Om Menova

Om oss

Menova AB är ett familjeföretag med över 100 år i branschen. Vi erbjuder produkter inom lås, beslag och postinlägg. Nuvarande VD Fredrik är fjärde generationen inom företaget. Idag är vi tre anställda men med en stor kapacitet, tack vare vårt breda kontaktnät i branschen.

All vår produktion sker fortfarande på plats i Eskilstuna. För oss är det viktigt att ha nära till produkterna under tillverkning – dyker det upp något kan vi bara svänga förbi och lösa det på plats. Det är en trygghet även för dig som kund.

Våra kunder är i huvudsak grossister, fastighetsägare, dörrtillverkare och bostadsrättsföreningar bland annat. Vill du veta mer om våra produkter får du gärna kontakta oss

Vår historia 


1918
Möbellås AB grundas av Albin Johansson i Eskilstuna. Företaget designar och producerar lås och beslag för möbelindustrin. 

1960-talet
Vi lanserar de första produkterna utvecklade för den marina marknaden. 

1980-talet
Vi förvärvar produktgrupperna fönsterlås och fönsterhållare från Sinjet och produktgruppen postinlägg från Samefa AB.

1990-talet
Företaget byter namn till Mobella AB och startar kontor I USA. Strategin förändras till att fokusera på den växande fritidsbåtsindustrin. På slutet av 90-talet är vi marknadsledande i världen på lås till den marina marknaden.

2003
Den marina delen av Mobella AB och varumärket köps upp av amerikanska Southco Inc. De icke-marina delarna som postinlägg, fönsterlås och beslag hamnar i bolaget Menova AB.
​​​​​​​
2018
Vi firar hundra år i låsbranschen! Det gör vi på samma plats som vi startade och med ägandet inom samma släkt.